The UB Hank Band

Gerard Burgerhout

Naam: Gerard Burgerhout

Gerard

Vertel een iets over jezelf ?
Ik ben 35 jaar getrouwd en heb twee kinderen. Van beroep was ik sanitair monteur en sinds 1990 werk ik als facilitair medewerker.
Vanaf mijn 10de jaar zit ik al in de muziek en speelde mondorgel in een accordeonorkest. Al gauw werd dat een Spaanse gitaar, want dat vond ik leuker. In die tijd (1958) was Bill Haley helemaal in en die gitaarsolo’s imponeerde me wel. Mijn eerste elektrische gitaar was een witte Framus en op m’n 14e jaar speelden we al met z’n tweeën op avonden met als versterker een oude radio. We kregen er nog voor betaald ook.
Op m’n 18e werd het een echte band “de Fellows”genaamd waar ik nu 40 jaar in speel als sologitarist. Wij waren altijd een allround band en daar hoorde uiteraard “Shadows”en “Cliff”muziek bij. Mijn eerste Fender sunburst gitaar kocht ik in 1960 een sunburst met 0,13 snaren. Dat speelde ontzettend zwaar, maar een mooi vol geluid, dat maakte het goed.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met de muziek van de Shadows ?
Ja nauurlijk door het nummer “Apache” . Dat maakte grote indruk op mij. Mijn oudere broer kocht iedere week een single, ook van Cliff , Elvis, Little Richard, Fats Domino, Ricky Nelson, Pat Boone enz.

Welke apparatuur en instrument(en) bespeel je op dit moment ?
Mijn favoriete gitaar is een Fender Vintage model 1962 golden hardware met David Wight pick up. De gitaar benadert het oude Marvin geluid 1960. Verder een Gibson Chet Atkins nylon, een Burns Legend Golden hardware en een Meesa Boogie Calybur 50 , een Vox AC 30 en een Atlantis echo.

Zoek je nog bepaalde apparatuur of instrumenten of staat er nog iets hoog op je verlanglijstje ?
Ja een Matchless DC 30 zou ik geweldig vinden, even doorsparen.

Kun je naast Hank Marvin nog 3 favoriete gitaristen en/of groepen noemen ?
Mark Knopfler, Stochelo Rosenberg, Jan Akkerman en Martin de Liefde.