The UB Hank Band

Hoss van Hardeveld

Naam: Hoss van Hardeveld

Hoss
Hoss met Alan Jones en Brian ‘Licorice’ Locking

Vertel eens iets over jezelf?
Nou vraag je wel heel wat van me hoor! Ik heb een muziektik in vele soorten en maten. (Zie ook zijn CV op pag. 20) In het dagelijkse leven heb ik een eigen Bedrijf in Radio Communicatie apparatuur in de brede zin des woords. (Radio Communication Center te Utrecht)

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met de muziek van The Shadows?
Goh das lang geleden, ik weet wel dat radio Luxemburg voor mij zeer toonaangevend was en dan praten we over 1957-1958. Je weet wel ’s avonds stiekem naar radio Luxemburg luisteren met een klein transistor radiootje naast je kussen. Want van mijn vader moest ik vroeg naar bed in verband met school. Zodoende hoorde ik in ± 1960 op radio Luxemburg het nummer Apache van de Shadows. En dit maakte op mij een grote indruk.

Welke apparatuur en instrument(en) bespeel je op dit moment?
De instrumenten die door mij worden bespeeld zijn: Bass gitaar, gitaar, piano, orgel, keyboards en geluidstechnieken.

Zoek je nog bepaalde apparatuur of instrumenten of staat er nog iets hoog op je verlanglijstje?
Ik ben nog altijd geïnteresseerd in het oude (Vintage) apparatuur zoals: Fender, Vox e.d. En echoapparatuur. Tevens ook gitaren en bassgitaren van de bekende merken.

Speel je in een band, zo ja welke band en wat voor muziekstijl spelen jullie?
Zo als eerder genoemd FBI, verdere uitleg over de muziekstijl is overbodig, want ik denk dat de meeste de groep FBI wel kennen. Verder zit ik nog in diverse andere “projecten”. Zoals ‘ The Black Albino’s’, ‘The Rebels’, ‘ The Dakota’s’ en nog wat los muziek gebeuren. Om de muziekstijlen te onderscheiden moet je maar naar de cd-boer hollen. Anders ben ik nog wel anderhalf uur bezig.

Kun je naast Hank Marvin nog 3 favoriete gitaristen en/of groepen noemen?
Mijn buitenlandse favoriete gitaristen zijn Nokie Edwards, Jerry Donahue en Kayama Yuzo. Mijn binnenlandse favoriete gitaristen zijn Jan Akkerman, de Soerioroseno’s, de Benninks, de Rosenberg boys. Het zijn er al meer dan drie, maar toch wil ik er nog een aan toevoegen zijn naam is Robin Timmerman. Ik heb er nog veel meer op mijn lijst staan, maar dan heeft Martin niet genoeg papier voor de volgende Echo 12A. Mijn excuses voor de gitaristen die ik hierbij niet heb kunnen opnoemen.