The UB Hank Band

Martin de Liefde

Naam: Martin de Liefde

Martin

Vertel eens iets over je zelf?
Ik ben geboren op 18 mei 1969 en daarmee gelijk de jongste van de band. Ik woon samen met mijn vrouw Moniek en zonen Bert en Alex in Eindhoven, en heb als hobbies: muziek maken/luisteren/verzamelen, electronica (met buizen rotzooien bijv.) en culinaire zaken. In het dagelijkse leven werk ik als software architect van embedded software in Eindhoven.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met de muziek van The Shadows?
Toen begin jaren tachtig het Thank You Very Much concert werd uitgezonden op de Duitse televisie. Sindsdien is het van kwaad tot erger geworden. Ik vindt het overigens spijtig dat ik iedereen die bij de Shadows heeft gespeeld (en nog leeft) inmiddels live heb zien optreden, maar dat ik de groep als zodanig nooit heb kunnen zien spelen.

Welke apparatuur en instrument(en) bespeel je op dit moment?
UB Hank Club Peer Dellen Custom gitaar, Atlantis gitaar echo enVox AC30 (gemodificeerd door Jan van Beveren). Verder zit in m’n rack een Boss GX700 multi-effect processor die ik bijvoorbeeld gebruik bij Slaughter On 10th Avenue als leslie simulator. Andere gitaren die ik gebruik zijn een Fender XII twaalf-snarige gitaar en een Burns Baracuda zes-snarige bariton gitaar.

Kun je naast Hank Marvin nog 3 favoriete gitaristen en/of groepen noemen?
Het is moeilijk om een keus te maken er zijn vele goede gitaristen! Maar goed: Mark Knopfler, Tommy Emanuel, Jerry Donahue, Andy Tielman, The Rapiers.