The UB Hank Band

Walther Veenstra

Naam: Walther Veenstra

Walther

Vertel eens iets over je zelf?
Ik ben geboren op 19 februari 1948, getrouwd met Marion, heb 2 kinderen en woon nog in Leiden (per 1 februari 2002 ga ik naar Rotterdam verhuizen).
Ik werk vanaf 1965 bij de Belastingdienst en heb als hobbies: muziek maken en luisteren, Hits, CD’s en muziekboeken verzamelen en met mijn PC spelen.

Waneer kwam je voor het eerst in aanraking met de muziek van The Shadows?
Dat was in 1958 toen ik Move it en later Livin’ doll hoorde. Maar de belangstelling werd pas echt toen ik Apache in juli 1960 op Radio Luxemburg hoorde, dat was heel bijzonder, net als toen ik Heartbreak hotel van Elvis in 1956 hoorde.
Ik ben begonnen met muziek van the Everly Brothers samen met een schoolvriend en heb in 1965 mijn eerste bandje opgericht “The Comets” waarin ik als sologitarist voornamelijk Shadows speelde. In 1968 werd ik gevraagd om bij “the Fellows” (in het begin een Shadows-band en later een allround-orkest) te komen spelen als slaggitarist, daar speelde ik tot ┬▒ mei 1990. Ik wilde het wat rustiger aan doen en wilde weer muziek maken uit de sixties. In datzelfde jaar werd ik gevraagd door Rob Stechweij om bij “The Dakotas” (een bekende Shadows-band uit de regio Zuid Holland) te komen spelen als toetsenist/gitarist/zanger. Ik ben op 31-12-2000 uit deze band gestapt omdat ik sinds de zomer van 1999 ook in de UB Hank Guitar Club Band ben gaan spelen en twee bands tegelijk vind ik persoonlijk toch te veel van het goede.

Welke apparatuur en instrument(en) bespeel je op dit moment?
Burns Marvin 1964, Fender Stratocaster met golden hardware en Kinman pick-ups,
Epiphone (made by Gibson) J 200 akoestiche gitaar, VOX AC 30 (van Hoss) en Yamaha DX 7 en Roland JV 80 keyboards. Verder heb ik voor thuisgebruik nog een VOX Pathfinder en een Fender Vibro Champ.

Zoek je nog bepaalde apparatuur of instrumenten of staat er nog iets hoog op je verlanglijstje?
Ja, een Gibson J 45 akoestische gitaar uit de periode 1964-1967. Maar die zal moeilijk te krijgen zijn of vreselijk duur! Ik ben op zoek naar een goede VOX AC30 met blauwe bulldog speakers.

Kun je naast Hank Marvin nog 3 favoriete gitaristen en/of groepen noemen?
Als slaggitarist is mijn favoriet natuurlijk Bruce Welch. Verder Les Paul, Chet Atkins, Jan Akkerman, Eric Clapton.