The UB Hank Band

Optredens 2003

Filed under: Optredens — 8 november 2003 @ 12:07 am

Het jaar 2003 was voor de band weer een bijzonder jaar met als hoogtepunten 3 belangrijke optredens in Dortmund, Londen en Zoeterwoude.
Het eerste was tijdens het Dizzy Fingers Gitarren Festival in Fritz Henssler Haus te Dortmund dat 4 dagen (6 t/m 9 juni) duurde, een must voor gitaarfreaks om verschillende stylen te zien.
De UB Hank Band trad op zondag 8 juni in 1 programma op met Peter Bursch’s All Star Band en gastspelers Tommy Emmanuel (wie kent hem niet) en Jerry Donahue bekend van Fairport Convention en The Hellecasters. (zie foto onder)

Het hoogtepunt voor een Shadows coverband is toch om gevraagd te worden op het belangrijkste Shadows evenement in de wereld nl. Shadowmania in de Lakeside Club te Frimley Green, Londen. Het was toch een grote eer dat Bruce ons voor de 2e keer vroeg om op dit evenement op te treden. Het programma van 20 september 2003 bestond behalve uit de UB Hank Band ook uit The Vibratos (oa Warren Bennett en Mark Griffiths), The Rapiers, Jet Harris, Tony Meehan, Brian “Licorice” Locking en Bruce Welch’s Shadows met oa Alan Jones en Cliff Hall. (zie foto onder)

De UB Hank Guitar Club clinics in de Eendenkooi te Zoeterwoude zijn niet zo beroemd als de vorige 2 maar toch wel een begrip bij de meeste Shadowsfans in Nederland en zelfs in Duitsland en Belgiƫ.
De clinic op 8 november 2003 was voor ons en ik denk voor veel andere bands die er optraden een onvergetelijke avond.
(zie foto onder)